Pravo na pristup informacijama

Način podnošenja zahtjeva, obraci i kontakt za ostvarivanje prava na pristup informacijama kao i proceduru za ulaz i obilzaka posjetitelja krugu odlagališta Jakuševec možete dobiti na slijedećim poveznicama:


IZJAVA O PRISTUPAČNOSTI

ZAGREBAČKI HOLDING d.o.o. podružnica ZGOS nastoji svoju internetsku stranicu učiniti pristupačnom u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.
Ova Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežno sjedište na adresi www.zgos.hr.
 

Status usklađenosti


Mrežna lokacija www.zgos.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Ispunjena je većina zahtjeva europske norme EN 301 549 V1.1.2 (2015-04), ali uz neke iznimke.
 

Nepristupačni sadržaj


Sukladno članku 8. Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) i članku 5. Direktive (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća, Zagrebački holding d.o.o. podružnica ZGOS proveo je početnu procjenu usklađenosti svoje internetske stranice sa zahtjevima pristupačnosti te je utvrdio da zbog nerazmjernog opterećenja određeni dijelovi nisu u skladu s navedenim. Riječ je o sljedećim dijelovima:

nije omogućeno uključivanje fonta za osobe s disleksijom,

nije omogućena opcija promjena kontrasta na stranici,

​dokument - Izvješće o mreži operatora uslužnih objekata
 

Povratne informacije i podaci za kontaktPodnošenjem zahtjeva Zagrebačkom holdingu d.o.o. podružnici ZGOS možete dobiti povratne informacije ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) i Direktive (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća. Zahtjev možete podnijeti web uredništvu Zagrebačkog holdinga d.o.o. podružnice ZGOS:

telefonom na broj: +385 1 6420 008,

elektroničkom poštom: vlado.susa@zgh.hr

poštom na adresu: Zagrebački holding d.o.o. podružnica ZGOS, Zeleni trg 3, 10 000 Zagreb.
 

Postupak praćenja provedbe propisa


Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.
Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika.
Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15)

Kontakt :
Povjerenik za informiranje
Trg žrtava fašizma 3
10000 Zagreb

Tel: +385 1 2099 100
E-mail: ppi@pristupinfo.hr
www.pristupinfo.hr

Zadnja izmjena 23.9.2020.