Zagrebački holding HR EN     Mapa weba Kontakti

Papir nije smeće

Svaki komadić papira je dio prirode, u kojem je ugrađen dio Sunca, vode, tla, biljaka, energije, ali i budućnost naše djece.

Zato nikada ne bacajte papir u koš za smeće.

Iskorišteni papir, oslobođen metalnih spajalica i plastičnih ovitaka treba odložiti u posebnu kutiju.

Na kraju svakog radnog dana, ispravno odloženi papirnati otpad prenesite u plavi kontejner.

Razvijeni sustav primarne reciklaže u Gradu Zagrebu jamči da će sve količine izdvojeno odloženog papira u plavim kontejnerima biti potpuno reciklirane, i to u hrvatskim tvornicama papira.

Svake godine se reciklirane količine papirnatog otpada u Gradu Zagrebu povećavaju za više od 20%. To su i u europskim mjerilima vrlo vrijedni rezultati.

Papirnati je otpad "ubojica" deponija, jer ne samo da nepotrebno zauzima prostor našeg Odlagališta, već se vrlo sporo razgrađuje te tako uzrokuje dugotrajna opterećenja okoliša štetnim plinovima i zagađenim vodama, te zauzimanjem tla. Zato se papirnati, niti bilo koji iskoristivi otpad, ne smije odlagati. To je i u posebnom interesu naše tvrtke.

Reciklažom papira se značajno doprinosi očuvanju prirodnih vrijednosti, te smanjuje uvoz (papirnatog otpada), povećava efikasnost poslovanja hrvatskih tvrtki i otvaraju nova radna mjesta. Zato se treba uključiti u taj lanac sreće i opće dobrobiti jednostavnim odlaganjem papira u posebne posude! To je tako lako i istovremeno korisno.

Učinite to i priroda će Vam odmah uzvratiti velikim smješkom i zagrljajem.